acupunctuur en massage

Acupunctuur en Massage combinatie bij (chronische) pijnklachten

Het is vervelend om met pijn rond te lopen. Het knaagt aan je, het is vermoeiend en je raakt ervan uit je hum. Chronische pijn patiënten beamen dat het ook went, het is eigenlijk ongelofelijk hoeveel een mens kan verdragen. Toch is het verstandig niet met een klacht te blijven rondlopen. Wacht dus niet te lang met behandeling. En heb je al een tijd last van een pijnklacht, gun het jezelf dan om een wat langere behandeling in te zetten. Het is namelijk zo dat iets dat zich gedurende enige tijd heeft opgebouwd, ook de tijd heeft nodig om weer te herstellen. Mirjam van Huis is acupuncturist en massagetherapeut, zij kan je helpen je pijn te verlichten met behulp van Acupunctuur, Massage of een Acupunctuur en Massage combinatie.

acupunctuur en massage

Mirjam van Huis (1969) werkt op twee manieren

Volgens de Klassieke Acupunctuur / Chinese Acupunctuur: rondom de aangedane plek wordt geprikt èn er worden afstandsnaaldjes gezet + naaldjes voor algemene pijnreductie.

Volgens de Balance methode: niet in het aangedane lichaamsdeel wordt geprikt, maar in een gespiegeld lichaamsdeel. Op deze manier worden er geen extra pijnprikkels toegevoegd aan het pijnlijke lichaamsdeel en kan er toch goed worden behandeld.

Acupunctuur en Massage combinatie

Het is ook mogelijk Acupunctuur en Massage combinaties te nemen (Acupunctuur met 10 of 25 minuten massage, respectievelijk de 75 minuten of 100 minuten behandeling). Mirjam is van origine massagetherapeut.

Mirjam is ook een ervaren Massagetherapeut met 23 jaar ervaring. Zie: Acupressuur pagina en Diepe weefsel Massage pagina,  en Triggerpoint therapie

Specialistische Keel- en halsgebied Massagetherapie

Aanvullend op de Acupunctuur behandeling is bijvoorbeeld deze specialistische nek- keel- en halsgebied Massage mogelijk. Er kunnen verschillende spiergroepen worden behandeld. Spanning in het halsgebied kan allerlei klachten veroorzaken, zoals aangezichtspijn (trigeminusneuralgie), sommige hoofdpijnen, stemklachten, ademhalingsklachten doofheid/slechthorendheid/tinnitus, kaakklachten, etc. En het is een goede aanvullende behandeling bij Whiplash. Mirjam heeft 22 jaar aan ervaring. Lees Blog: ‘Soms heb je baat bij een Keel Massage’ 

Een greep uit mogelijke pijn behandelingen met behulp van acupunctuur

(Sommige woorden zijn aanklikbaar)

  • Polyneuropathie – Acupunctuur kan helpen om pijnlijke zenuwen minder gevoelig te maken, of juist ondersteunen om minder voelbare zenuwen te activeren.
  • post-operatieve pijn
  • trauma
  • CVA klachten, beroerte
  • spier en bandenpijn
  • pijn aan pezen en aanhechtingen
  • gewrichtspijn
  • uitstralingspijn
  • RSI
  • Whiplash
  • frozen shoulder
  • Onderrugklachten, hernia
  • Pijnklachten aan het bewegingsapparaat; spieren, pezen, gewrichten, botten: Rugklachten, RSI, onderrug, SI- gewricht, schouder, nek, been- en knie- en enkelklachten, frozen shoulder, tenniselleboog, bursitis, polsklachten. Soms wordt er gekozen voor een combinatie van acupunctuur met massagetherapie.
  • fybromyalgie
  • Reuma, artritis, artrose
  • Ervaring met posttraumatische dystrofie – met name dmv Masssagetherapie. Met druk op bepaalde acupressuurpunten haal ik de hitte uit de gewrichten, vooral bij wisselende weeromstandigheden worden de gewrichten warm. Verder gebruik ik vederlichte passieve bewegingen uit de joint movement op het aangedane gewricht. Mijn ervaring is daarbij dat na behandeling het gewricht, bijvoorbeeld een hand, minder krom is, minder warm en er komt meer bewegelijkheid. De joint movement behandeling is implementeert in een algehele behandeling, niet alleen gericht op een hand, er wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Mirjam is tevens massagetherapeut, zie: https://www.smoothrelief.com/massage-amsterdam/
  • kaakpijn, kiespijn
  • aangezichtspijn, trigeminusneuralgie
  • Bells palsy
  • hoofdpijn; spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en ook
  • long covid hoofdpijn: ‘wattenhoofd’, maar ook: NDPH hoofdpijn (new daily persistent headache).
  • buikpijn, maagpijn
  • menstruatiepijn
  • hielspoor, hallus valgus, jicht
  • onbegrepen pijn

Hoe vaak is acupunctuur behandeling nodig?

Verwacht niet als je een chronische klacht hebt of een hele acute klacht dat je er met één of enkele behandelingen er bent. Acupunctuur is geen wondermiddel.

Bij een pijnklacht wordt wekelijks of tweewekelijks behandeld. Bij chronische klachten is tweewekelijks aan te raden. Door elke 3 a 4 dagen te behandelen zorg je ervoor dat er steeds iets verder behandeld kan worden. Zo voorkom je dat je weer terugschiet naar een eerder pijn niveau. Verwacht niet één stijgende lijn, maar stapjes vooruit met soms een terugval.

De behandeling ziet eruit als een logaritmische functie: in het begin is het een vrij steile lijn, waarbij er veel verbetering is, in de loop van de behandelingen vlakt deze lijn af en zijn de te behalen verbeteringen kleiner en gebeuren over langere tijd.

acupunctuur en massage pijnvermindering

Acupuncturist Mirjam van Huis

Mirjam van Huis (1969) is gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Chinese voedingsleer deskundige. Zij is sinds 2001 gevestigd in Amsterdam en heeft een praktijk op het Rokin.

Praktijk Rokin 91 achter te Amsterdam (vlakbij de Dam)

(Gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Ik ben lid van Zhong (Acupunctuur: 24104 ) en LVNT (LVNT lidnr 04.069, RBCZ lidnr. 174139R). Natuurgeneeskundig Consult 24607 (voorheen 24005), voor ZK: LVNT Massagetherapie (24017), voor CZ: 24605 massagetherapie – gedeeltelijk vergoed als Alternatieve Geneeswijzen. Ik voldoe aan MBK/Plato-normen.

Wil je professionele acupunctuur proberen? Meer weten over Mirjam van Huis? Meer informatie? Afspraak? Acupunctuur en Massage Amsterdam?

Mail uw privégegevens om in contact te komen / een afspraak te maken met Mirjam van Huis:

Mail of bel Mirjam

‘ Ik ben het best bereikbaar per mail’

info@smoothrelief.com

06-15630276

Naar

Acupunctuur pagina
Tarieven Acupunctuur

Chinese voedingsleer - de zoutige smaak van de winter

Chinese voedingsleer – de zoutige smaak van de winter

Na het blog over ‘De 5 smaken uit de Chinese voedingsleer’

zie: https://www.smoothrelief.com/chinese-voedingsleer/vijf-smaken-uit-de-chinese-voedingsleer

vervolg ik met:

De smaak van de Winter – de zoutige smaak

De winter – element Water, energiebanen Nieren en Blaas, kleur: zwart, blauw.

Bij zoutig denk ik niet perse aan het teveel aan keukenzout (of beter: zeezout) dat we innemen, maar juist ook aan allerlei mineralen die goed voor je zijn.

Eerst een stukje Chinese geneeskunde. In de winter, op het noordelijk gedeelte van de bewoonde wereld en haar natuur (op het zuidelijk gedeelte vice versa) trekt de energie zich terug en zitten we in een Yinne periode. Yin wil zeggen donkerte, vochtigheid, aardsheid, het wordt gezien als het vrouwelijke in de mens. Dit kun je stellen tegenover de Yange periode van de zomer. Yang betekent: licht, het hemelse, veel energie, uitbundigheid, dit wordt gezien als het mannelijke in je. Als de natuur zich terug trekt, zoals de sappen van de bomen zich terugtrekken en er geen bladeren zijn in de winter, zo zijn wij ook ingetogener, meer bezig met bezinning en broeden we op plannen die in de creatieve periode van de lente en de Lever energie tot uiting komen. In deze winterse periode – dit is de periode van de Nier energie – van de seizoenencyclus herstellen wij, zoals we tijdens de dag- en nachtcyclus recupereren tijdens onze slaap. Neem dus de tijd en erken dat we in deze ingetogen periode zitten. Loop niet over jezelf heen maar neem wat gas terug bij alles wat je doet. Tachtig procent inzet is ook goed, je hoeft niet altijd voor de volle honderd procent te gaan.

Zoals we qua activiteiten mee gaan met de natuur en met de seizoenen, zo kun je dat ook met je voedingspatroon. Eet voedsel dat bij het seizoen past en dat in het seizoen groeit. Stamppotten, kolen zoals boerenkool en spruitjes die van het land komen. Knollen. Lang gesudderd vlees en stoofpotten. Ga na de feestdagen niet alleen op dieet met sla en yoghurt, maar neem volwaardige voeding en pas je porties aan. Houd je niet van Hollandse pot, verwerk dan de groenten van het seizoen in andere gerechten.

De organen en energiebanen die bij de winter horen zijn Nieren en Blaas, zij horen bij het element Water. De Nier energie wordt in de Chinese geneeskunde als je basisenergie gezien en wordt gevoed door de zoutige smaak van vis, bonen, noten en zeewier.

In de winter is het goed om je te voeden met:

  • Vis, met name vette vis. (Maar pas op met een teveel aan gerookte vis producten).
  • Bonen. Hoe zwarter hoe beter. Bijvoorbeeld zwarte linzen. Er bestaan heel veel soorten bonen, kijk maar eens bij de natuurvoedingszaak. Ik week de bonen zelf 24 uur van te voren en spoel s avonds en s ochtends en ververs het water, om de volgende avond te gaan koken.
  • Noten, met name walnoten en pecannoten zijn goed voor de Nier energie. Liefst: ongezouten en ongebrande noten.
  • Sojaproducten. Tofu en tempeh. Miso.  Pas op met teveel aan tofu (1x per week is goed) dit is een ongefermenteerd product. Sojamelk is helemaal rauw en ongefermenteerd en raad ik af.
  • Rietsuikermelasse of zoute stroop van de natuurvoedingszaak bevat allerlei goede mineralen. Bij vermoeidheid: een theelepeltje per dag. Te koop bij de natuurvoedingszaak.
  • Zeewier
  • Schelpdieren
  • Eieren
  • Af en toe wat vlees, met name lang gesudderd vlees
  • Ben je vegetarisch? Combineer bonen met volle granen in één gerecht, zo neem je alle aminozuren tot je, net zoals in vlees. Kijk eens in het schap volle granen van de natuurvoedingszaak: er zijn heel veel soorten granen te koop.

Het belangrijkste is denk ik wel: varieer veel. Probeer ook eens andere recepten en producten die je niet kent, dat geeft inspiratie. Daardoor geniet je meer. Wees creatief. En het belangrijkste: gebruik je gezond verstand om gezonde keuzes te maken. Kies voor volwaardige voeding.

Geïnteresseerd geraakt in Chinese voedingsleer?

Mirjam van Huis is acupuncturist en Chinese voedingsleer deskundige.

Zij houdt praktijk in Amsterdam centrum (op het Rokin)

Lees verder: https://www.smoothrelief-acupunctuur-amsterdam.nl/voedingsadvies-amsterdam/

– Smooth Relief – Acupunctuur, Voedingsadvies, Massagetherapie –

Lees ook:

‘De smaak van de Lente – de zure smaak’

‘De smaak van de Zomer – de bittere smaak’

‘De smaak van de nazomer – de zoete en neutrale smaak’

’De smaak van de Herfst – de scherpe smaak’

‘De vijf smaken uit de Chinese voedingsleer’